In het gebouw van basisschool D'n Opstap in Lage Mierde bieden wij voor de basisschoolleerlingen voorschoolse en naschoolse opvang, vakantie-opvang en opvang tijdens studiedagen aan. Wij hebben hier 3 groepsruimtes ingericht voor in totaal 22 kinderen per dag. We bieden verschillende pakketten aan om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de werksituaties van de ouders. Hierover kun je meer lezen onder het tabblad 'ons bso-aanbod'.

Op dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 8.30u en 12.30u bieden we een peuterprogramma aan en kunnen kinderen van 2 tot 4 jaar bij ons komen spelen. Op vrijdag bieden wij deze mogelijkheid ook aan de jongste kleuters die dan de hele dag vrij zijn. En op vrijdag kunnen de peuters zelfs de hele dag bij ons terecht! 
Ook kinderen van andere dorpen mogen zich aanmelden voor onze peuteropvang!

Wij zorgen ervoor dat de peuters spelenderwijs voorbereid worden op de basisschool. Dit doen wij door een uitdagende speelomgeving te bieden waarbij ze dingen leren zoals de kleuren, vormen, knippen, plakken, kleuren enz. De beginnende taal-een rekenontwikkeling vinden wij erg belangrijk en uiteraard leren de kinderen ook op sociaal gebied een heleboel omdat ze onderdeel zijn van een groep; ze wachten op hun beurt, delen het speelgoed dat er is en leren kleine ruzies op te lossen.  Maar het allerbelangrijkste is dat de kinderen goed in hun vel zitten want dat is de grootste voorwaarde om je te kunnen ontwikkelen!

Wil je zien hoe gezellig de ruimtes ingericht zijn? Kom dan gerust een keer kijken!